Detta med påsk och ägg är ju en liten fundering man har… Kanske är detta som @kit.se delat en rimlig förklaring? Nä vars…Ägg till påsk har flera orsaker. Den främsta är att ljuset kommer tillbaka och att hönsen därmed börjar värpa igen. Efter den långa vintern får vi äntligen tillgång till ägg som är en viktig källa till vitaminer och proteiner som vi behöver.(Naturligtvis är även religionen inblandad med förbud att äta ägg under den 40 dagar långa fastan blir det naturligt att frossa i ägg till påsk.)Statistiken säger att vi äter 2 000 ton ägg under påskveckan och att det under påskaftonskvällen går åt 6 miljoner ägg i timmen.Med det vill vi passa på att önska alla er en riktigt fin Påskhelg! Se nu till att frossa ägg. Särskilt dem med godis i Vi är tillbaka på Tisdag igen. Idag – Torsdag håller vi öppet till 17. Passa på att köpa ett presentkort till ägget kanske?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>